درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 08:01:4 FA | AR | PS | EN
تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن            صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان            خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا             اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            






تاریخ نشر: 1398/10/19 - 13:58:5
تعداد بازدید: 803
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

درباره‌ «عین الاسد» چه می‌دانید؟

پایگاه عین الاسد که بامداد چهارشنبه ۱۸ دی توسط موشک‌های بالستیک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی عملیاتی با نام «شهید قاسم سلیمانی» و رمز مقدس «یا زهرا (س)» هدف قرار گرفت، در استان الانبار در ۱۶۰ کیلومتری غرب بغداد محل استقرار نیروهای آمریکایی و عراقی است.

عین الاسد همان پایگاهی است که از آنجا سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس هدف حمله قرار گرفتند؛ به همین دلیل نیروهای ایرانی نیز دقیقاً همان پایگاه را در همان ساعت به عنوان شمه‌ای از «انتقام سخت» ایران با 15 موشک بالستیک هدف قرار دادند.

این پایگاه در زمان «آزادسازی عراق» و سرنگونی حکومت صدام، دومین پایگاه بزرگ نیروهای آمریکایی در عراق بود. وزیر خارجه آمریکا سال گذشته شمار نیروهای این کشور در سراسر عراق را حدود 5000 نفر اعلام کرده بود اما شمار دقیق نیروهای آمریکایی در پایگاه عین‌الاسد و دیگر پایگاه‌ها بطور دقیق مشخص نیست.

عین‌الاسد پایگاه وسیعی است که مساحت آن در حدود «منطقه‌ی سبز بغداد» عنوان می‌شود. تصاویر هوایی، استقرار چندین فروند جنگنده و بالگردهای آمریکایی و تاسیسات بسیار گسترده در این پایگاه را نشان می‌دهد. اهمیت این پایگاه برای دولت آمریکا به حدی است که رئیس جمهوری این کشور در ۲۶ دسامبر ۲۰۱۸ به همراه همسرش ملانیا از این پایگاه بطور سرزده بازدید کرد و پیش از کریسمس امسال مایک پنس معاون ترامپ هم به این پایگاه سر زد. جورج بوش رئیس جمهوری اسبق، کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه‌ی دولت او و چند مقام سیاسی دیگر نیز در سال ۲۰۰۷ از این پایگاه نظامی بازدید کرده بودند. علاوه بر اینها این پایگاه نظامی مقصد بسیاری از سلبریتی‌ها و چهره‌های سیاسی‌ای بود که قصد داشتند با نیروهای آمریکایی دیدار کنند.

نام این پایگاه در ابتدا «القادسیه» بود که درواقع نام نبردی تاریخی بین ایرانیان و اعراب است. عراقی‌ها ساخت این پایگاه را در سال ۱۹۸۱ آغاز کردند و ساخت آن تا سال ۱۹۸۷ به طول انجامید و در این مدت بالغ بر ۲۸۰ میلیون دلار صرف احداث آن شد. این پروژه در حقیقت یکی از پنج پایگاهی بود که عراقی‌ها در پی جنگ‌های اعراب و اسرائیل در سال‌های ۱۹۶۷ و ۱۳۹۷ ساخت آنها را آغاز کردند.

این پروژه ظرفیت اسکان 5000 نیرو و تأمین نیاز آنان را دارد. استخر روباز و سرپوشیده، اداره پست، سالن بدنسازی، رستوران فست فود، زمین فوتبال، سالن ورزشی، سینما، کتابخانه، دبستان، دبیرستان، بیمارستان و درمانگاه، بخشی از امکانات این مجموعه به شمار می‌روند که در واقع تمام چیزهایی که «یک آمریکایی» به آنها علاقه دارد را یک‌جا گرد آورده است و این پایگاه به دلیل آنکه در ابتدا برای عراقی‌ها ساخته شده است، مسجد هم دارد. حتی آب آشامیدنی سربازان آمریکایی نیز در همین پایگاه تصفیه و تهیه می‌شود. امکانات نظامی این مجموعه نیز شامل فرودگاه نظامی، پناهگاه برای نیروها و تجهیزات، آشیانه‌های ضد موشک برای هواپیماهای بمب‌افکن و جنگنده‌ها و سوله‌های نظامی است.

پیش از اینکه در سال ۲۰۰۳ آمریکا به عراق حمله کند، سه واحد از نیروهای عراقی با در اختیارداشتن جنگنده‌های میگ ۲۱ و میگ ۲۵ در این پایگاه  مستقر بودند اما اندکی بعد از تهاجم آمریکایی‌ها، نیروی هوایی ویژه‌ی استرالیا که در این تهاجم با آمریکا همکاری داشت این پایگاه را اشغال کرد و سپس به نیروهای آمریکایی تحویل داد.

پایگاه هوایی عین الاسد، بزرگ‌ترین پایگاه هوایی آمریکا در غرب عراق و به نوعی برای آمریکایی‌ها معادل «منطقه‌ی سبز بغداد» بوده است. در حالی که محله‌های اطراف عین الاسد به اندازه هر جای دیگری در عراق خطرناک بود اما این پایگاه بطور نسبی آرام‌تر بود و دسترسی هوایی آن نیز آسان است.

با وجود اینها از زمانی که آمریکا شروع  کرده به خارج کردن بخشی از نیروهای خود از عراق، عین الاسد همچنان یکی از معدود پایگاه‌های تحت اشغال آمریکا باقی مانده است. در سال ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ نیروهای آمریکایی بخش عمده‌ی نفرات خود را از این پایگاه خارج کردند. تفنگداران اعزامی آمریکا به عراق در ماه مارس ۲۰۱۰ به عملیات خود در عراق پایان دادند و در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۰ این پایگاه رسماً بسته شد. پایگاه الاسد در سال ۲۰۱۱ به‌طور کامل به دولت عراق بازگردانده شد و پس از آن به مرکز لشکر هفتم ارتش عراق تبدیل شد.

اما در سال ۲۰۱۴ نیروهای آمریکایی بار دیگر به بهانه‌ی مبارزه با داعش به این پایگاه برگشتند که با استقبال داعش موجه شدند و این پایگاه چند بار مورد حمله‌ی گروه تروریستی دست‌پرورده‌ی خودشان قرار گرفت.  اوایل سال ۲۰۱۵ داعش منطقه‌ی البغدادی در نزدیکی این پایگاه نظامی را نیز به اشغال خود درآورد و حملات خود به پایگاه را تشدید کرد.

آمریکایی‌ها تحت عنوان ائتلاف بین‌المللی، ظاهراً برای مبارزه با داعش به عراق و پایگاه عین الاسد بازگشتند اما با وجود اینکه شر داعش با رشادت نیروهای ایرانی به فرماندهی شهید سپهبد قاسم سلیمانی از سر منطقه کم شد و فرمانده سپاه قدس در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب رسماً «پایان حکومت داعش» را اعلام کرد، اما نیروهای آمریکایی و انگلیسی دست از سر عراق برنداشتند و همچنان برای تأمین منافع خود که در بی‌ثباتی منطقه نهفته است در این کشور جا خوش کرده‌اند.

پس از آنکه پارلمان عراق اخراج نیروهای آمریکایی را تصویب و اعلام کرد نیز دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با وقاحت اعلام کرد آمریکا پایگاه‌های خود در عراق را ترک نمی‌کند و اگر دولت عراق خواستار ترک پایگاه‌ها توسط آمریکایی‌هاست باید چند میلیارد دلاری که آمریکا در این اماکن خرج کرده را بپردازد!

انتهای پیام

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/12600


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه این کشور

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.